Особенности водного обмена интродуцированных сортов облепихи. Интродукцияланған шырғанақ сорттарының су алмасу ерекшеліктері (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В статье приводятся результаты исследований по водному режиму новых сортов облепихи крушиновидной в климатических условиях Чуйской долины Кыргызстана, а также дается отличительная характеристика новых сортов по сравнению с местными формами облепихи. Выделены наиболее перспективные по состоянию водного режима и отношению к неблагоприятным экологическим условиям сорта. Однако близкое расположение средних рангов друг к другу говорит об общих положительных признаках всех растений по изучаемым признакам.Мақалада Қырғызстанның Чу алабындағы жаңа шырғанақ сорттарының су алмасуы бойынша жүргізілген зерттеулер нәтижелері, сонымен қатар жаңа сорттардың жергілікті сорттармен салытырғандағы ерекшеліктеріне сипаттамалар келтіріледі. Су режимі мен экологиялық қолайсыз жағдайларға төзімділігі бойынша өсіруге тиімді сорттарын бөліп көрсеткен. Дегенмен, зерттелген белгілері бойынша орташа көрсеткіштердің бір-біріне жақын орналасуы барлық өсімдіктердің белгілері қалыпты жағдайда екендігі көрсетіп отыр.