In vitro перфузия целого яичника коровы как модели человека в целях криоконсервации целого яичника. Адамның аналық жыныс бездерінің криоконсервациясын жүргізу үлгісі ретінде in vitro жағдайындағы сиырдың тұтас жыныс бездерінің перфузиясы (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Криоконсервация и трансплантация целого яичника с сосудами является эффективным решением предотвращения посттрансплантационной ишемии. На самом деле перфузия интактных яичников млекопитающих через артерии и вены является наиболее технический сложной частью всего процесса криоконсервации. В первом цикле экспериментов яичники (n=145) были перфузированы в течение 60 минут и интервалом от 1 до 1,5 часов после извлечения яичников на скотобойне. Қан тамырларымен қоса тұтас аналық жыныс бездерін криоконсервация және трансплантация жасау трансплантациядан кейінгі ишемияны үрдістерін алдын алудың тиімді шешімі болып табылады. Шындығнда, сүтқоректілердің интактты аналық жыныс бездерін артерия және тамыр арқылы перфузия жүргізу криоконсервация үрдісінің техникалық жағынан ең бір күрделі бөлігі болып табылады