Статины: потенциал в лечении болезни альцгеймера. Статиндер: Альцгеймер ауруын емдеудегі потенциал (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Болезнь Альцгеймера (БА) является широко распространённым хроническим нейродегенеративным заболеванием, поражающим людей в возрасте 65 лет и старше, против которого до сих пор не разработано эффективных методов лечения. Данные эпидемиологических исследований свидетельствуют о том, что долговременное применение гиполиподемических препаратов статинов снижает риск развития болезни Альцгеймера.Альцгеймер ауруы 65 жастан асқан адамдарда кездесетін, әлі күнге дейін нәтижелі емдеу әдісі табылмаған, кең таралған созылмалы нейродегенеративті ауру болып табылады. Эпидемиологиялық зерттеулердің деректері ұзақ уақыт гиполиподелемикалық препараттар – статиндерді пайдалану Альцгеймер ауруының даму қаупін азайтатынын көрсетеді.