Қазақстан флорасындағы таран (polygonum l.) туысының түрлік анықтағыш кілттері. Видовые ключи определителя рода горец (Polygonum L.) флоры Казахстана (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Берілген мақалада Қазақстан флорасындағы таран (Polygonum L.) туысының түрлік анықтағыш кілттері қазақ тілінде берілген. Polygonum L. туысының Киікот жапырақты т. – P. thymifolium Jaub. et Spach., Қырықбуын тәрізді т. – P. equisetiforme Sibth. et Smith., Тамырдәрі, қосмекенді т. – P. amphibium L., Сібір т. – P. sibiricum Laxm., Тамырдәрі, қосмекенді т. – P. amphibium L., Мықыр т. – P. viviparum L., Шаянмойын т. – P. bistorta L., Жылтыр т. – P. nitens (Fisch. et Mey.) V. Petrov., Гиссар т. – P. hissaricum M. Pop., Жоңғар т. – P. songoricum Schrenk., Қымыздық т. – P. undulatum Murr., Илік т. – P. coriarium Grig., Бұхара т. – P. bucharicum Grig., Тырнақша т. – P. paronychioides C.A.Mey., Жастық т. – P. pulvinatum Kom., Қосқылтан т. – P. biaristatum Aitch. et Hemsl., Талшықты т. – P. fibrilliferum Kom., Памироалай т. – P. serpyllaceus Jaub. et Spach., Жартас т. – P. rupestre Kar. et Kir., Моллитүс т. – P. molliforme Boiss., Гүлді т. – P. floribundum Schlecht., Қызыл тамыр, өнімді т. – P. corrigioloides Jaub. et Spach., P. paradoxum Czuk., Мортық т. – P. polycnemoides Jaub. et Spach., Ине т. – P. acerosum Ledeb., Ротбеллев т. – P. rottboelloides Jaub. et Spach., Қышқыл т. – P. acetosum M.B., Алажапырақ т. – P. heterophyllum Lindm., Қызыл таспа, құс т. – P. aviculare L., Бұрыш т. – P. hydropiper L., Жұмсақ т. – P. mite Schrenk., Кіші т. – P. minus Huds., Жіңішке т. – P. gracilius (Ledeb.) Klok., Сортаң т. – P. salsugineum M.B., Жалбыр т. – P. patulum M.B., Жапырақсыз т. – P. subaphyllum Sumn., Елек тәрізді т. – P. junceum Ledeb., Күміс т. – P. argyrocoleum Steud., Имекбұта т. – P. inflexum Kom., Амудария т. – P. oxanum Kom., Құм т. – P. arenarium Waldst. et Kit., Жалғанқұм т. – P. pseudoarenarium Klok., Айланшөп т. – P. persicaria L., Бұдыр т. – P. scabrum Moench., Қымыздық жапырақ т. – P. lapathifolium L., Түкті т. – P. tomentosum Schrank., Шырмауық т. – P. convolvulus L., Бұта т. – P. dumetorum L. 48 түрінің анықтағыш кілттері жасалды.