(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2024)
Жұмыстың мақсаты-Қазақстанның Тобыл – Есіл және Торғай флористикалық аудандарының Ranunculaceae тұқымдасының таксономиялық әртүрлілік деңгейін бағалау. Жұмыс дәстүрлі маршруттық-барлау әдісімен жүргізілген далалық зерттеулердің (2018-2023) нәтижелеріне негізделген. Келесі мекемелерде Ranunculaceae тұқымдасы бойынша сақталған материалдар сыни тұрғыдан зерттелді: Ботаника және фитоинтродукция институтының гербарийі, Алматы қ. (АА), У. Сұлтанғазин ат. педагогикалық институттың гербарийі, Қостанай қ. (KSPI); ММУ, Мәскеу қ. (MW); В. Л. Комаров ат. Ботаникалық институттың жоғары өсімдіктер гербарийі (LE); Өсімдіктер мен жануарлар экологиясы институтының гербарийі, Екатеринбург қ. (SVER).