(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2023)
Бұл мақалада Атырау облысының шөл және шөлейт аймағында өсетін өсімдіктер мен олардың сыртқы ортаға бейімдеушілік қасиеттерін зерттеу қорытындылары берілген. Шөлейттену индикаторы болып табылатын кәдімгі Гармала (Peganum harmala L.) өсімдігінің вегетативтік мүшелерінің анатомиялық құрылысының кейбір ерекшеліктері зерттелген. Қазіргі уақытта аймақтағы өсімдіктердің биологиялық ерекшеліктерін зерттеу бүгінгі таңда басты мәселелердің бірі болып табылады, ол шөлейттену проблемасымен байланысты.