(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В данной работе была проведена трансформация растений табака Nicotiana tabacum агробактериальными штаммами, содержащими белок-кодирующий сегмент ДНК гена транскрипционного фактора AtDREB1A из Arabidopsis thaliana. Наличие целевого гена было подтверждено присутствием вставки искомой длины после выделения ДНК из листьев полученных растений-регенерантов и положительным результатом реакции обратной транскрипции (РОТ) с использованием РНК, выделенной из листовых дисков. Несколько трансгенных линий проявили повышенную толерантность к пониженным температурам. Осы жұмыста Arabidopsis thaliana-ның AtDREB1A транскрипция факторының генін кодтайтын ДНҚ сегменті бар агробактерия штамдарымен Nicotiana tabacum өсiмдiктерiнiң трансформациясы өткізілген. Мақсаттық генiнiң бар болуы регенерантты өсiмдiктердiң жапырақтарынан ДНҚ-ды бөліп алғаннан кейін iзделiп отырған ұзындықтағы қыстырманын бар болғанымен және жапырақ дискінен бөліп алынған РНҚ қолдануымен керi транскрипция реакциясының оң нәтижесiмен расталған. Бiрнеше трансгендiк өсімдіктердің төмен температураларға жоғары толерантты болғаны айқындалды.