(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Бұл жұмыста арпаның төзімді Асем, Сәуле және сезімтал Одесская-100 сорттары алынды. Олардың жапырағындағы судың салыстырмалы мөлшеріне мыс иондары мен тұзды жағдайлардың жеке және бірлескен әсері зерттелді. Мыс пен тұзды жағдайлардың бірлескен әсері арпа сорттарының жапырақтарындағы судың салыстырмалы мөлшерінің деңгейін жеке әсерлеріне қарағанда төмендететіндігі байқалды. В этой работе были выбраны устойчевые сорта Асем, Сауле и чуствительный сорт Одесская-100. В ходе работы иследовано индивидуальное и совместное действие ионов меди и соли на сравнительное количество воды в листьях ячменя. При совместном действий ионов меди и соли сравнительное количество воды в листьях значительно уменьшилось чем при их индивидуальном действии. Ключевые слова: