(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Изучено действие медьсодержащей фунгицидной жидкости как эффективного средства для повышения продуктивности яблони и ее устойчивости к парше. Показан устойчивsй эффект медьсодержащей фунгицидной жидкости на увеличение биологической эффективности (97%) против данного заболевания. Мыс құрамды фунгицидті сұйықтықтың алма ағашының таз қотыр ауруына қарсы эффективтілігі және өнімділігін арттыратын әрекеті зерттелді. Бұл ауруға қарсы мыс құрамды фунгицидті сұйықтықтың биологиялық нәтижелілігінің (97%) тұрақты әсері көрсетілді.