(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2019)
Бидайдың клеткалық суспензиясының экстрацеллюлярлық гидрофильді (ГФЛ) және гидробобты (ГФБ) белокты фракциялардың антиауксинді белсенділігі анықталды, әсіресе ГФБ белокты фракциясының белсенділігі едәуір жоғары болды. Цитокининтәрізді белсенділікті белокты фракциялардың ГФЛ фракциясы көрсетті. Стресс жағдайында (0,5% NaCl) қышы дәндерінің өсу қабілеттілігін ГФБ фракциясының күшейте түсетіндігі анықталды. Ал, белокты ГФЛ және ГФБ фракцияларының ауксинтәрізді белсенділігі табылмады.