(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Биоөріс – адам қалыпты жағдайының индикаторы, ол адамның физикалық күйінің ақпаратын құрайды. Биоөрісте ауытқулар болуы мүмкін. Осы ауытқулар арқылы сау және ауру адамдардың организмдегі биоөріс жағдайын анықтауға болады. Алғашқы кезеңде биоөрістің бұзылуы байқалса, ал екінші кезеңде – мүшелерде ауру пайда болады. Биополе – индикатор состояния человека, в нем содержится информация о физическом состоянии тела человека. У биополя могут быть разрывы. Эти разрывы можно наблюдать и у больных и у здоровых людей, т.е. человек с разрывом биополя некоторое время продолжает быть здоровым. Болезнь начинает проявляться позже, значит, заболевание рождается в биополе. Сначала происходит разрыв биополя, а позже – болезнь органа.