(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Идентифицированы доминирующие микроорганизмы раневой поверхности больной с гнойно-некротической формой диабетической стопы. Наличие среди них Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida krusei свидетельствует о смешанном характере микрофлоры, которая плохо поддается лечению традиционными антибактериальными препаратами. Диабетикалық табанның ірінді-некрозды түрімен ауратын науқас адамдардың жара бетіндегі доминантты микроорганизмдер белгіленді. Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida krusei бар болуы аралас микрофлора екендігін корсетеді, сол себептен дәстүрлі антибактериалды препараттармен емделуге жатпайды.