(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
В работе представлены результаты по созданию конструкций, содержащих репортерный ген β- глюкуронидазы (GUS), вирусные и синтетические энхансерные элементы и промотор вируса цветной капусты и их трансформация в растения A. thaliana Жұмыс барысында трансляцияның жоғары деңгейін қамтамасыз ететін ДНҚ-конструкциялары алынды жəне олардың Arabidopsis thaliana өсімдігіне трансформациясы жүзеге асырылды.