(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2016)
Мақалада Жетісу Алатауының оңтүстік макробеткейінде орналасқан Тышқан тауының өсімдікжабынының кеңістікте таралу заңдылықтарына сипаттама берілген. Сонымен қатар тізімде өсімдік қауымдастықтарындағы мәдени өсімдіктердің жабайы туыстары мен олардың кездесу молдығы келтірілген. В статье описывается пространственное распределение растительности в горах Тышкантау (южный макросклон Жетысуского Алатау). Также приводится список диких сородичей культурных растений и их обилие в растительных сообществах. Spatial distribution of vegetation in Tyshkantau ridge (southern range of Zhetysu Alatau mountains) is described. Crop wild relatives and their abundance are revealed in plant communities.