(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2016)
«Іле-Алатау» МҰТП территориясынан арнайы шыны еліктіргіш арқылы 11 отряд, 63 тұқымдас, 142 туысқа жататын 163 түрдің 864 данасы жиналды. Саны жағынан 4 отряд (Hymenoptera - 44,2%, Coleoptera – 23,0%, Hemiptera – 17,9%, Diptera – 11,8% ) өкілдері басым кездесті. Сонымен қатар осы 4 отрядтың түр құрамы да алуантүрлі болды. Қалған отрядтар үлесі небары3,0%. Қоңызда үлесі – 58 түр (52 туыс), қандалалар – 34 түр (30 туыс), жарғаққанаттылар – 33түр (26 туыс), қосқанаттылар – 24 түр (20 туыс). Ең көп алуантүрлі туыс – таксондағы түр саны аз. С помощью оконных ловушек в ГНПП «Иле-Алатау» было собрано 864 экземпляра насекомых, относящиеся к 163 видам, 142 родам, 63 семействам, 11 отрядам. По численности доминировали представители 4 отрядов: Hymenoptera - 44,2%, Coleoptera – 23,0%, Hemiptera – 17,9%, Diptera – 11,8% от всех экземпляров. Эти 4 отряда также отличались наибольшим видовым разнообразием. Доля оставшихся отрядов - всего 3,0 %. Доля жуков - 58 видов (52 рода), клопов – 34 вида (30 родов), перепончатокрылых – 33 вида (26 родов), двукрылых – 24 вида (20 родов). Самое большое разнообразие родов - в таксонах с небольшим числом видов. With the help window traps in SNNP "Ile-Alatau" were collected 864 specimens of insects belonging to 163 species, 142 genera, 63 families and 11 orders. Dominated by the number of representatives of four groups: Hymenoptera - 44,2%, Coleoptera - 23,0%, Hemiptera - 17,9%, Diptera - 11,8% of all instances. These 4 unit also has the greatest diversity of species. The share of the remaining units - only 3,0 %. The proportion of beetles - 58 species (52 kinds), bedbugs - 34 species (30 genera), Hymenoptera - 33 species (26 genera), Diptera - 24 species (20 genera). The greatest variety of sorts - in taxa with few species.