(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Студенттердің əртүрлі денсаулық күйі салыстырмалы түрде зерттеулер жүргізу нəтижесінде анықталған. Төменгі курстың студенттерінің арасында ауыратын студенттердің саны көбейді.Соның нəтижесінде оқу процесінің эффективтілігі төмендеп жоғары квалификациялы маманды дайындауға кедергі жасалады. Сондықтан жоғарғы оқу орындарында оқыту тəрбие жұмысы нəтижелі болу үшін студенттің денсаулығын сақтауға көңіл бөлу керек.