(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Выделены микроорганизмы из нефтезагрязненных почв Кызылординской области, способные использовать полициклические ароматические углеводороды в качестве источника углерода и энергии. Проведен анализ сравнительных характеристик роста микроорганизмов на полициклических ароматических соединениях. Қызылорда облысының мұнаймен ластанған топырағынан көміртегі мен энергия ретінде пайдалануға қабілетті полициклды араматты көміртсутекті микроорганизмдер бөлініп алынды. Полициклды араматты қосылыстарда микроорганизмдердің өсуі қасиетіне салыстырмалы анализ жасалды.