(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Бұл жұмыс жаз мезгілінде гипоксияның ағзаға тигізетін əсерлерін зерттеуге арналады. Қалыпты жағдайда жəне тəжірибелік гипоксияны тудыратын арнайы барокамерада ұсталған қояндардың аурикулярлы биологиялық активті нүктелерінің электрөткізгіштігі зерттелді. Гипоксияның кері əсерлері қалыпты жағдайдан өзгерген электрөткізгіштік көрсеткіштері мен олардың тəуліктік динамикасының хроноқұрылымдық параметрлері айқындайды В данной работе рассматриваются влияние гипоксии на организм животных в летний период года.Исследовано электропроводность аурикулярных биологически активных точек кроликов в норме и после влиянии гипоксии. Установлено изменение суточной динамики электропроводности и их хроноструктурные параметры под влиянием гипоксии в сравнении с нормой