(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Данная статья содержит результаты трёх туров обработок р. Иртыш бактериальным препаратом «Вектобак 12АS» против личинок мошек проведенных 2012 г. Приводятся данные по видовому составу и сезонной динамике численности мошек. Мақалада 2012 жылғы шіркей дернəсілдеріне қарсы «Вектобак 12АS» препаратымен Ертіс өзенінің ортаңғы ағысын өңдеудің нəтижесі қарастырылады. Шіркей дернəсілдерінің түрлік құрамы мен кезеңдік қозғалысы бойынша мəліметтер келтіріледі.