(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Проведенные исследования выявили, что адекватное температурное воздействие на тестируемые термочувствительные зоны приводят к относительно быстрому восстановлению всех исследуемых показателей после тредмилл-теста. В результате термостимуляции этих кожных зон происходит улучшение функционального состояния организма, повышается работоспособность как у здоровых людей, так и у лиц с отклонениями сердечно-сосудистой системы. Жүргізілген зерттеулердің көрсеткіштері бойынша тексерілетін термосезімтал аймақтарга адекватты температуралы əсердің тредмилл – тестан кейін барлық зерттелетін көрсеткіштердің жедел қалпына келуіне алып келеді. Термостимуляция жолындағы коррекциялар нəтижесінде бұндай тері аймақтарында ағза қалып-күйінің жақсаруы жəне денісау,сонымен қатар жүрек-қантамырлары жүйесінде ауытқушылықтары бар адамдардың жұмысқа қабілеттілігінің жоғарлауы болады