(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Жүргізілген тəжірбиеде панкреатит кезінде қан ұю процесінің активациясы болады, ол созылмалы панкреатиттің маңызды белгісі болып табылады. В данной работе показано, что при панкреатите активируется процесс свертывания крови, который является основным критерием острого панкреатита.