(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Жұмыста фитоэкстракт жəне олармен байытылған карбонизделген күріш қауызы - ККҚ негізінде гетерогенді активті биокомпозиттер алынды. In vivo жағдайында токсикоинфекция қоздырғышы - Salmonella typhimurium 59-60 штамы қатысында фитоэкстрактілер жəне биокомпозиттердің антимикробтық қасиеті зерттелінді. В данной работе были получены фитоэкстракт и обогащенные им гетерогенные активные биокомпозиты на основе КРШ. В условиях in vivo были изучены антимикробные свойства фитоэкстрактов и биокомпозитов в отношении возбудителя токсикоинфекций - Salmonella typhimurium 59-60