(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Бұл мақалада Алматы облысының жеміс-жидек егістігінің ашытқы флорасын зерттеу кезінде бөлінген жəне ашытқы расссында ашытылған алма шарап материлдарының негізгі химиялық көрсеткіштерінің зерттелгендігі жазылған.Зерттеу нəтижесінде ашытқы расасы Яблочная 2(2) жəне Апорт 199, Қазақстанның жеміс-жидек шарап өндірісінде қолдану ұсынады