(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Осы мақалада L. salivarius жəне L. fermentum лактобактерияларының лиофильді кептірілген культураларынан тұратын желатин - глицерин негізінде жасалған пробиотикалық қынаптық суппозиторияларды құру нəтижелері көрсетілген. Пробиотикалық кешеннің биологиялық белсенділігі in vitro зерттелген. Алынған биопрепарат əйелдер қынабының қалыпты микрофлорасының бұзылысын қалыпқа келтіруге арналған жаңа алдын алу жəне емдік препараты ретінде перспективта.