(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Обследована чувствительность рецепторов кожи у «южан» и «северян». Анализ полученных данных показал, что в основе различия в температуре кожи и восприятии холода может лежать разный уровень кожного метаболизма у них. Терінің сезу рецепторлары «оңтүстік» жəне «солтүстік» тексерілді. Алынған мəліметтер, тері температурасының əртүрлігі жəне суықты қабылдау негізінде, олардың терідегі метаболизм деңгейі əртүрлі екендігін көрсетті.