(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Тренировки в горах оказывают неоднозначное влияние на функциональную мобилизацию у спортсменов при напряженной мышечной работе в период реакклиматизации. Реакклиматизация кезеңінде шиеленіскен бұлшықет жүктемесі кезінде спортшылардың қызметтік қозғалмалылығына таудағы жаттықтырулар біркелкі емес əсер етеді.