(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Проведено генетико-демографическое исследование населения 24 сельских округов Жамбылского района по данным брачных записей, заключенных с 2005-2008 гг. Населении сельских округов Жамбылского района характеризуется значительным преобладанием коренного населения – казахами (в среднем по району 79,14%). Среднепопуляционный возраст вступления в брак по сельским округам для мужчин составил 27,25±0,15 и варьировался от 26,26 ± 0,60 до 29,39 ± 1,49, для женщин 23,51±0,12 и варьировался от 22,80 ± 0,95 до 24,90 ± 1,21. По половозрастной структуре популяция относится к растущему типу населения. 2005-2008 ж.ж. аралығындағы неке жазулары бойынша Жамбыл ауданының 24 ауыл округ тұрғындарында генетико-демографиялық зерттеу жұмыстары жургізілді. Жамбыл аудан тұрғындарының арасында жергілікті қазақ халқы басым (79,14%) болды. Ауыл округтері бойынша орташа популяциялық некеге тұру жасы ерлер үшін 27,25±0,15, əйелдер үшін 23,51±0,12. Популяция жыныс кұрылымы көрсеткіштері бойынша өсетін типке жататындығы анықталды