(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
В условиях Заилийского Алатау изучен жизненный цикл широко распространенных в Казахстане слизней Turkomilax (Michaelis) natalianus (Michaelis,1892) и Deroceras (Deroceras) sturanyi (Simroth, 1894 Іле Алатауы жағдайында Казахстанның тау аймақтарында кең таралған Turkomilax (Michaelis) natalianus (Michaelis,1892) жəне Deroceras (Deroceras) sturanyi (Simroth, 1894) өмір ұзақтылығы зерттелген.