(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Использование биопрепаратов на основе энтомопатогенных микроорганизмов для контроля численности вредных членистоногих становится все более насущной проблемой в защите растений в связи с необходимостью экологизации земледелия. Оңтүстік-шығыс Қазақстанда бөлініп алынған Beauveria bassiana саңырауқұлағының жаңа табиғи изоляттарының уыттылығы зерттелді. Əртүрлі жүйелі топтардағы бунақденелілердегі саңырауқұлақтың уыттылық белгілері бойынша жоғары ауытқуы көрсетілді. Əртүрлі бунақденелілерде саңырауқұлақтың уыттылықтары арасындағы тікелей жəне тығыз корреляциялық тəуелділік байқалды.