(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В результате исследования было выделено и определено до вида 50 культур молочнокислых бактерий из различных продуктов питания. Были изучены их морфологические признаки, антагонистическая и бактериоциногенная активности. Выявлены бактериоцин-продуцирующие штаммы, обладающие широким спектром антимикробной активности, в том числе и к Listeria monocytogenes Зерттеу нəтижесінде əр түрлі тамақ өнімдерінен снтқышқылды бактериялардың 50 түрі алынды жəне анықталды. Олардың морфологиялық,антагонистік жəне бактериоциногендік белсенділігі зерттелді. Антимикробтық белсенділігі бар бактериоцин штаммдары бөліп алынды.