(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Мақалада түйе сүтінің физико-химиялық көрсеткіштерін ескере отырып, түйе сүтінен арнайы Camiflocтм ұйытқысын қолданып ірімшік алудың технологиялық нұсқасы жасалынды. Алынған өнімнің органолептикалық жəне тұтынушылық қасиеттері мен өнімділігі зерттелді В данной статье представлена технологическая схема получения сыра из верблюжего молока используя закваски Camiflocтм. Также изучены физико-химические показатели верблюжьего молока и органолептические свойства, производительность полученного продукта.