(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Исследованы антимикробные и антиоксидантные свойства экстрактов, выделенных из растений флоры Казахстана. Выявлены перспективные растительные экстракты с высокой антиоксидантной и антимикробной активностями. К ним относятся дихлорметановые экстракты Rhodiola quadrifida (все растение), Epilobium hirsutum (надземная часть) и Rumex confertus (корни), этанольный экстракт Atraphaxis replicate Lam.(надземная часть). Қазақстан өсімдіктерінің флорасынан бөлініп алынған экстракттарының антиоксидантты антимикробты құрылымы зерттелінді. Перспективті жоғары антиоксидантты жəне антимикробты белсенділігі бар өсімдік экстрактылары анықталды. Оларға дихлорметанды экстрактылар Rhodiola quadrifida (барлық өсімдіктер),Epilobium hirsutum (жер бетіндегі бөлік) жəне Rumex confertus (тамырлар), этанолды экстракт Atraphaxis replicate Lam. (жер бетіндегі бөлік).