(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Скрещиваемость гексаплоидных пшениц с видами тетраплоидных пшениц носителя субгенома G В статье приводятся теоретические и практические результаты создания продуктивных форм межвидовых гибридов пшеницы. В потомстве свободного опыления гибридных растений с участием T.militinae зерновки не получены. Для осуществления интрогрессии генов из субгенома G в геном мягкой пшеницы целесообразно использовать сорта мягкой пшеницы Жетысу и Эритроспермум 350 Мақалада бидайдың жоғары өнімді түраралық будандарын алу барысында жүргізілген теориялық жəне практикалық қортындалардың нəтижелері келтірілген. T.militinae түрімен алынған будандарды еркін тозаңдандыруға қалдырғанда дəн байланбады. Жұмсақ бидай геномына субгеномды түрлерден G геномын еңгізу үшін Жетісу жəне Эритроспермум 350 сорттарын пайдаланған тиімді