(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В исследовании in vitro показано увеличение под влиянием низкоинтенсивного лазерного излучения (НИЛИ) с длиной волны 650 нм объема эритроцитов, деформируемости их мембран, вязкости крови и показателя гематокрита, а также снижение концентрации ионов Ca и Na Толқын ұзындығы 650 нм, қарқындылығы төмен лазер сəулесінің əсерінен кейін in vitro эритроциттер көлемінің, мембраналардың қалыпсыздануының, қан тұтқырлығының жəне гематокрит көрсеткіштерінің жоғарылағаны, сонымен қатар Ca жəне Na иондарының концентрациясы төмендегені анықталды