(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Рассматривается биоголографический(и хронотомографический) принцип отражения в точках акупунктуры(ТА) движения и направленности событий в здоровье человека при обследовании методом Кирлиан-плазмографии. В плазме газового разряда проявляются «фантомы-образы» инфекций, прошлых– настоящих и будущих патологических исходов. Совпадение данных анамнеза и катамнеза с виртуальными«репликами» (ψ-голограммами) действительных патологических структур дают основание считать ТА биоэнергетической средой с голографическим принципом хранения информации о деструктивных особенностях макро- и микротопологии биоплазмы, влияющих на состояние психосоматического здоровья. Кирлиан-плазмография əдісі бойынша зерттелген адам денсаулығының күйі мен физиологиялық өзгерістерінің акупунктура нүктелерінде(АН) байқалатын кескіндерінің биоголографиялық(жəне хронотомографиялық) принциптері қарастырылады. Газды разрядтың плазмасында өткендегі, қазіргі, болашақтағы патологиялық шығындардың инфекциялары«фантом-үлгілері» ретінде көрініс береді. Анамнез жəне катамнездің патологиялық құрылымдары виртуалды«репликалармен» (ψ голограммалармен) сəйкестеледі, осыған орай акупунктура нүктелерін психосоматикалық денсаулық күйіне əсер ететін биоплазманың макро- жəне микротопологияларының деструктивті ерекшеліктері жайында ақпараттарды сақтайтын голографиялық принциптегі биоэнергетикалық орта деп санауға болады.