(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Проведены исследования по оценке степени очистки сточных вод металлургического предприятия с помощью фотодинамической цеолитовой установки ФДЦ-3, сконструированной на базе Центра биофизической экологии Казахского национального университета им. Аль-Фараби под руководством академика, профессора В.М.Инюшина. Показано, что использование установки для очистки сточных вод металлургического предприятия может быть эффективно и позволит в большей степени удалять из сточных вод соединения тяжелых и цветных металлов. əл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің биофизикалық экология Орталығы негізінде академик, профессор В.М. Инюшиннің жетекшілігімен құрастырылған фотодинамикалық цеолиттік ФДЦ-3 қондырғысының көмегімен металлургиялық өндірістің ақаба суын тазалау дəрежесін бағалау бойынша зерттеулер жүргізілді. Зерттеу нəтижесі металлургиялық өндірістің ақаба суын тазалауда қондырғыны қолдану тиімділігін жəне лас судан ауыр жəне түсті металдардың тазарту дəрежесі жоғары екені көрсетілді