(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Введение аллогенных мононуклеарных клеток(МНК) крысам-реципиентам привело к снижению осмотической резистентности мембран эритроцитов(ОРЭ) в гипотоническом раствореNACI, в гипертоническом растворе сахарозы(0,4 М раствор сахарозы), при гиперосмотическом шоке и действии температурного фактора в период с3 по6 месяцев после трансплантации. Восстановление контрольного уровня гемолиза эритроцитов было отмечено через9 месяцев после трансплантации МНК Егеуқұйрықтарға аллогенді мононуклеарлы клеткаларды трансплантациялаудан3 жəне6 айдан кейін NaCl-дың гипотониялық ерітіндісінде, 0,4 М сахарозаның гипертониялық ерітіндісінде, жəне температура факторының əсері барысында эритроцит мембранасының осмостық төзімділігінің төмендеуіне əкеліп соқтырды. Эритроцит гемолизінің бақылау деңгейінің қалыпына келуі трансплантациядан9 айдан кейін байқалды