(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Жасөспірімдердің күн тəртібі олардың ақыл-ой жəне дене еңбегіне қабілетінің дамуын анықтайтын ең маңызды факторлардың бірі болып саналады. Осы биологиялық ырғақтарды дұрыс сақтап, ережесін бұзбай меңгерсе адам өзінің денсаулығын қамтамасыз етеді Организм детей среднего школьного возраста настроен наопределенные природные биологические ритмы и длительные отклонения от этих ритмов порождает стресс, а это не может не сказаться на здоровье человека и его трудоспособности.