(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Егеуқұйрықтардың аллоксан диабеті кезіндегі көмірсу алмасуының көрсеткіштеріне соя сүтінің əсері байқалған жоқ, дене салмағын қалпына келтірмеді. Ал α–токоферолды қосу айтарлықтай жоғары əсерді берді - бастапқы дене салмағы сақталды жəне лимфа жүйесінің қызметі мен құрылымына диабеттің кері əсері төмендеді. Антиоксидантная коррекция (соевое молоко и α–токоферол), защищая β-клетки от повреждающего действия аллоксана и ослабляя развитие и степень тяжести аллоксанового диабета, снижала его негативное влияние на структуру и транспортную функцию лимфатической системы.