(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2011)
В статье приводится анализ выявленных группы растений с различной устойчивостью к радиационному загрязнению. В результате исследований выявлены виды, обитающие при «опасных» и «очень опасных» дозах, которые можно рекомендовать в качестве фиторемидиантов при реабилитации территории Семипалатинского испытательного полигона. Бұл мақалада радиациямен ластанған аймақтағы өсімдіктердің төзімділігіне талдау жасалынған. Зерттеу нәтижесі бойынша «өте қауіпты» және «қауіпты» мөлшерде сіңірілген өсімдіктердің түрлері анықталып, оларды сынақ алаңы болған Семей полигонының сапасын анықтауда фиторемедиант ретінде ұсынылды