(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2011)
Жылдың қыс айларында 1 тәуліктен ұзақ стресс әсер еткенде егеуқұйрықтардың қан плазмасының адреналин және норадреналин гор- мондарының тәуліктік ырғақтарында кәдімгідей өзгерістер байқалады: мезоры төмендейді, тәуліктік ырғақ ультрадианды компоненттерге бөлінеді, акрофазалары кеш уақытқа жылжыйды. В суточной динамике адреналина и норадреналина в плазме крови крыс в зимние месяцы при стрессе продолжительностью более суток наблюдаются значительные изменения: понижение мезора, расщепление ритма на ульрадианные компоненты, смещение акрофаз на более позднее время.