(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
В статье представлены результаты исследований изменений свойств проницаемости эритроцитарных мембран при влиянии тетрахлорметана и возможности предотвращения повреждающего действия гепатотоксиканта с помощью применения фитопрепарата. Мақалада тетрахлорметанның əсерінен эритроцит мембранасының таңдамалы өткізгіштік қасиетінің өзгеруі жəне гепатотоксиканттың əрекетін фитокомпозиция көмегімен алдын алу мүмкіндігін зерттеу нəтижелері қарастырылған.