(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Синергизм и антагонизм 2 видов легочных гельминтов у остромордой лягушки проявлялся в зависимости от сочетания с паразитами кишечника. Отмечено негативное влияние друг на друга трематод с разной локализацией. Сүйір тұмсық бақада өкпе ішқұртының 2 түрінің синергизмі мен антагонизмі ішек паразиттерімен үйлесуіне байланысты көрініс берді. Əртүрлі локализациясы бар трематодтардың бір-біріне жағымсыз əсері анықталды.