(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Мақалада Іле Алатауының тау бөктерінде жерсіндірілген Digitalis lanata Enrh. өсімдігінің биологиялық ерекшелігі қарастырылған. Сондай-ақ, мақалада жерсіндірілген өсімдіктің фенологиясы, маусымдық өсіп- дамуы келтірілген. В статье приведены интродукции Digitalis lanata Enrh. в условиях предгорной зоны Заилийского Алатау.Представлены сведения по фенологии, ритмам сезонного роста и развития. Результаты исследований показали возможность выращивания наперстянки шерстистой и н. крупноцветковой в условиях предгорной зоны Заилийского Алатау.