(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Морфологический анализ почек экспериментальных животных, подвергшихся гипокинезии при использовании радиопротекторного специализированного продукта «Таң сəулесі» и детоксицируюший «Мөлдір» показал, что благотворно влияет на нормализацию иммунитета, уменьшает компенсаторно-приспособительные реакции и способствует повышению адаптационому процессу. Эксперименталды зерттеу жұмысында гипокинезия əсерін алған егеуқұйрықтардың бүйрегінде көп өзгерістер көрінді, ал радиопротекторлы арнайы өнім «Таң сəулесі» жəне детоксицирлеуші арнайы өнім «Мөлдірді» қолданған кезде компенсаторлы бейімделу қабілеті күшейді, морфофункционалды өзгерістері аз болды.