(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
При воздействии низких температур на проростки пшеницы установлена изменчивость активности изопероксидаз, различающихся по изоэлектрическим точкам. С помощью кластерного анализа оценена мера сходства и различия между генотипами пшеницы по общей, относительной и удельной активности множественных форм пероксидазы, разделенных изоэлектрофокусированием. Төменгі температуралар əсері барысында бидайларды өсіруде изоэлектрикалық нүктелер бойынша ажырататын изопероксидаз активтілігінің өзгермелігі орнатылды. Жалпы, қатынасты жəне пероксидаздардың көптеген молекулярлы формаларының бөліну активтілігі, изоэлектрофокустан бөлінгендер бойынша бидайлар генотиптерінің арасындағы ұқсастық пен өзгешелік шаралары кластерлі сараптама көмегімен бағаланды