(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Приведен анализ литературных данных и материалы собственных исследований по выявлению значений гидрохимических и гидробиологических показателей для изучения вопросов качества природных вод Казахстана. Показано, что оценка качества воды основных рек должна основываться на синтезе гидрохимических и гидробиологических подходов. Қазақстанның табиғи суларының сапасы жөніндегі сұрақтарды меңгеру үшін гидрохимиялық жəне гидробиологиялық көрсеткіштердің өзіндік зерттеу материалдары мен əдеби шолу анализі келтірілген. Көрсетілгендей, негізгі өзен суларының сапасының бағасы гидрохимиялық жəне гидробиологиялық əдістер синтезінде негізделуі керек.