(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Выявлены характеристики связывания miR414 с mRNA 236 генов хромосомы 4 Аrabidopsis thaliana. Установлены существенные отличия mRNA изученных генов по числу сайтов связывания и энергии взаимодействия с miR414. Аrаbidорsis thaliana 4 хромосомасының 236 ген mRNAмен miR414тiң байланыс сипаттамасы анықталған. Зерттелген гендер mRNAмен miR414тің байланыс сайт саны жəне өзара əрекеттесу энергиясы бойынша маңызды айырмашылықтар табылған.