(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
В статье отражены результаты физико-химических исследований по разработке наноструктурированных углеродных материалов из отечественного сырья. Были получены и испытаны микро-мезопористые углеродные сорбенты для хроматографии молекулярно-ситовых маркеров и исследована применимость углеродных сорбентов для разделения белково-липидного комплекса и лекарственных растительных субстанций. Мақалада отандық шикізаттан алынған наноқұрылымданған көміртекті сорбенттердің физика-химиялық қасиеттерінің зерттеу нəтижелері көрсетілген. Жұмыс барысында нанокеуекті көміртекті сорбенттер алынып жəне олардың молекулалық-тор маркерлерлерінің хроматографиясында жəне белок-липидтті кешендер мен дəрілік өсімдіктер субстанцияларын бөліп алуда қолданылуы зерттелді.