(untitled) (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Зерттеу барысында түйе сүтінен алынған сүтқышқылды өнімде С витаминінің мөлшерінің жоғары болуы ашу процесі нəтижесінде сүтқышқылды бактериялардың аскорбин қышқылын синтездей алуымен байланысты болатындығы анықталды. В работе были исследованы изменения физико-химических свойств верблюжьего молока, сквашенного монокультурными штаммами Lactococcus acidophilus, Lactococcus plantarum. Показана динамика в процессе ферментации в течение 6-ти суток таких показателей молока, как содержание витамина С, концентрация белка, кислотность.